Papierverbruik verminderen

Papierverbruik verminderen


Buropoint heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan.
Onze tips voor papierbesparing:

Bewust printen             
Druk niet iedere tekst/ mailtje/etc. af. Vraag uzelf bij elke printopdracht die u wilt geven af, of het werkelijk nodig is dit op papier te hebben. Kunt u het niet net zo goed op uw computer lezen en bewaren? (voor het makkelijk digitaliseren van uw documentenstroom kunnen wij u goed adviseren)

Tweezijdig afdrukken                 
Weten uw (nieuwe) medewerkers hoe ze bij een printopdracht eenvoudig kunnen aangeven dat het document dubbelzijdig geprint wordt op uw multifunctional? Of stel de printer standaard in op dubbelzijdig printen. Want waarom niet ook de achterkant van een vel papier gebruiken, zeker bij printjes voor eigen gebruik?

Voorkom weggooien   
Bewaar uw papiervoorraad netjes en droog. Zo voorkomt u dat u uw papier ongebruikt moet weggooien omdat het beschadigd of vochtig is geraakt. Zie voor onze papieropslag-tips hier.  

Digitaal factureren
Doe zoals wij en zet uw klantenbestand waar mogelijk (en na toestemming) om naar digitale facturatie. Digitale facturen zijn tegenwoordig even rechtsgeldig als papieren facturen en schelen veel tijd in de verwerking, in (factuur)papier en enveloppen en in de (frankeer- en arbeids)kosten. Is uw systeem voor facturatie niet ingesteld op factuurverzending per email? Neem contact op met onze specialist Erwin Goosen, hij kan u begeleiden in passende software oplossingen.

Recycle
Check allereerst hoe het geregeld is binnen uw gemeente. Verzamel uw kranten, folders en ander (niet-bedrijfsgevoelig) oud papier. In uw thuissituatie is het vast al ingeburgerd, maar waarom zou u er ook niet op de werkplek bewuster mee omgaan?

Afmelden ongewenste post
Krijgt u regelmatig post/ reclame van andere bedrijven? Verzoek of men dit per email kan versturen of meld u af voor deze verzendingen.

Kladjes                          
Gebruik de achterzijde van oude printjes als klad/ notitiepapier.

Overige kostenbesparingen
Naast aanzienlijke besparingen die digitaal factureren met zich meenemen, is er ook veel winst te halen in de kosten voor (de tóch noodzakelijke) afdrukken en printsupplies. Interesse hoe wij dit kunnen realiseren bij u? Bel ons!